PEHMEÄN KOSKETUKSEN PARANTAVAA VOIMAA


BOWEN -terapia, mitä se sitten on?


Tom Bowen syntyi Australiassa (1916 - 1982).  Vuonna 1960 hän avasi oman klinikan ja kehitti aivan uuden lempeän hoitomuodon. Urheiluhierojana hän oli erikoistunut selän ja alaraajojen ongelmiin. Hän hoiti paikallisten urheiluvammoja ja yleisiä kehon kiputiloja ansiokkaasti uudella menetelmällään. Ajan saatossa tästä hoitomuodosta tuli menestys ja tänä päivänä Australian yliopistossa osteopaatit opiskelevat Bowen-tekniikkaa viimeisenä opintovuotenaan.
 80-luvulta lähtien tämä hoitomuoto on kantanut kehittäjänsä nimeä. Sittemmin Bowen-terapia on levinnyt maailmalle ja nyt se on rantautunut Englannin kautta Suomeen ensimmäisten valmistuneiden Diplomi Bowen-terapeuttien myötä. Minulla on ilo olla yksi heistä.

Mitä hoidossa tapahtuu?

Hoitaja tekee peukaloiden ja sormien avulla tarkasti määrätyillä kehon alueilla rullaavia liikkeitä, jotka lähettävät lempeitä ärsykkeitä ja signaaleja aivoihin, jotka käynnistävät kehon oman paranemisprosessin. Hoito voidaan tehdä myös kevyen vaatetuksen läpi. Hoidettava voi siten istua, seistä tai olla makuuasennossa hoitopöydällä. Käsittelyn aikana hoitaja poistuu huoneesta lyhyeksi ajaksi antaen hoidettavan levätä ja samalla keho palautuu vastaanotetusta käsittelyinformaatiosta. Näin autetaan kehon omaehtoista paranemisprosessia. Bowen-tekniikka tukee kehon itsellistä toipumista, koska voimallista manipulaatiota ei käytetä lainkaan, eikä sitä tarvita, siksi hoito sopii erityisesti myös lapsille ja ikäihmisille. Säännöllinen Bowen-hoito auttaa hillitsemään stressiä ja tukee siten myös yleistä terveyden ylläpitoa. Bowen-terapia vapauttaa jännityksiä kehosta hyvin syvältä tasolta ja siksi se on hyvin rentouttavaa.
Erityispiirre on hoitosarjat, joita suositellaan otettavaksi kolmena peräkkäisenä kertana viikon välein, näin saadaan hoitoprosessi pysymään aktiivisena ja tuomaan hoidettavalle todellisia tuloksia

Kuka voi hyötyä Bowen-hoidosta?

 Bowenista voi saada apua monenlaisiin vaivoihin. Se hoitaa mieltä ja kehoa. Se sopii kaiken ikäisille vauvasta ikäihmisiin. Hoito on helppo hoitajalle sekä hoidettavalle. Mikäli olet kärsinyt aika-ajoin alaselkäkivuista tai jo pitkäaikaisesti kroonisista vaivoista Bowen-terapia saattaa olla juuri se puuttuva lenkki hoitoympyrässäsi.  Rohkaisevat hoitotulokset tukevat ajatusta, että Bowenia kannattaa kokeilla, siten tietää, onko tämä se minun juttuni. Monet skeptikot ovat hämmästyneet kuinka näin pienillä liikkeillä voidaan saada aikaan kehon kokonaisvaltaista kuntoutumista ja kipujen katoamista. Bowen-terapiassa vähän on kirjaimellisesti paljon.Bowen-tekniikka antaa meille mahdollisuuden viettää mukavaa ja täyttä elämää


Mitä Bowen-terapialla hoidetaan

Bowen-terapialla ei hoideta varsinaisesti yksittäistä ongelmaa, vaan sillä pyritään tasapainottamaan koko keho. Tässä astuu kuvaan kehon oma viisaus, vain se tietää missä järjestyksessä sipulia pitää kuoria. Esimerkiksi polviongelman takia hoitoon tuleva saattaa havaita pian, että jokin aivan toinen vaiva kehossa on poistunut itsestään, ilman että tätä vaivaa on edes otettu esiin hoitoon tullessa. 
Monet eri kehon ongelmatilat ovat reagoineet hyvin Boweniin.
Hyvät palautteet rohkaisevat suosittelemaan tämän terapialajin kokeilemista, jos kärsii esimerkiksi:

Hoito kestää noin 60 min -  90 min
Ajanvaraus ja tiedustelut: hoitola Jamilia, Kaisa Eloranta
0400 564 969 tai 050 364 5044
Lisätietoja: Bowen-yhdistyksen sivut: www.bowen.fi
Kansainvälinen linkki: www.bowentherapists.com http://www.bowentherapists.com


Diplomi Bowen-terapeutit ovat suorittaneet anatomian ja fysiologian Suomessa vaaditun oppimäärän ja heillä on voimassaoleva ensiapukoulutus.  Heillä on potilasvakuutus ja he noudattavat alan tiukkoja eettisiä sitoumuksia ja sääntöjä. He ylläpitävät ammattitaitoaan ja kehittävät sitä osallistumalla alan ammattikursseihin.
Huomioitavaa:
Bowen ei korvaa normaalia lääketieteellistä hoitoa, joten näissä tapauksissa ota yhteyttä lääkäriin.This Website Built with SiteSpinner Web Page Maker
This Web Page Designed with SiteSpinner Website Building Software